mobile_menu_bg-1 header_menu_bg_v3

Naslovna Položen kamen temeljac novog proizvodnog pogona fabrike Mioni

Položen kamen temeljac novog proizvodnog pogona fabrike Mioni

U našoj fabrici za proizvodnju mineralne vode i bezalkoholnih pića „Mioni“ u selu Ključ kod Mionice, postavljen je kamen temeljac za novi proizvodni pogon koji će povećati kapacitet fabrike sa 250 miliona litara na 450 miliona litara godišnje.

Ova investicija iznosi 16 miliona evra, a ulaganje će proširiti i površinu objekta sa trenutnih 7.500m2 na ukupno 13.000m2 proizvodnog i skladišnog prostora.

 „Ponosni smo što smo u proteklom periodu zajedno sa našim partnerima ostvarili ozbiljan rast u segmentu mineralne vode i bezalkoholnih pića. Mioni danas uspešno razvija svoje brendove, ali i prozvodi široku paletu proizvoda privatne robne marke za najveće globalne i domaće trgovinske lance. Sa zadovoljstvom želim da najavim novi investicioni ciklus. Cilj nam je da značajnim ulaganjem u najsavremenije tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta ostanemo pouzdan i efikasan partner našim kupcima, da osvojimo nove potrošače, nova tržišta i da kreiramo nove trendove. Duboko verujem da ćemo ovom investicijom i daljim razvojem fabrike Mioni doprineti razvoju i celog Kolubarskog okruga“, kaže Saša Mićić, generalni direktor fabrike Mioni.

Otvaranje novog pogona planirano je za maj 2024. godine, a očekivanja su da godišnja proizvodnja sa 140 miliona litara u ovoj godini dostigne do 2028. godine čak 330 miliona litara.