mobile_menu_bg-1 header_menu_bg_v3

Naslovna Gradimo bolji svet Zadužbine

projekat

Zadužbine

Zadužbinarstvo je strateški važan, i projekat od istorijskog značaja koji trajno rešava probleme zajednice u oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i zdravstva.

Ovim projektom zadužbinarstva već punih 10 godina aktivno radimo na vraćanju ove izuzetno značajne i dugogodišnje tradicije u Srbiji. Prepoznajući i osluškujući potrebe društvene zajednice, želeli smo da uspostavimo kontinuitet sa tradicijom velikih srpskih zadužbinara, ali i da uspostavimo trajnu vezu između rodoljublja i opšteg dobra.

Našoj zajednici do sada smo poklonili ukupno tri zadužbine:

Sunce

Dnevni boravak za mlade sa invaliditetom ,,Sunce’’, sa sedištem na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Ovaj centar, koji je 2022. godine proslavio 10 godina svog postojanja, danas predstavlja sigurno mesto za boravak 80 dece i mladih sa invaliditetom. Sa osam dnevnih boravaka, devet radno-terapeutskih radionica, senzornom sobom, fiskulturnom salom i drugim prostorijama na raspolaganju, deci sa invaliditetom omogućava sigurno okruženje za edukaciju i druženje.

Iskra

Centar za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“, sa sedištem u Kragujevcu. Prostor kapaciteta 88 korisnika, u potpunosti je prilagođen svim oblicima invaliditeta i opremljen je multifunkcionalnim prostorima za edukaciju i inkluzivna druženja. ,,Iskra’’, kao jedini centar ovog tipa u regionu, 2022. godine proslavio je svoj šesti rođendan.

Odande dovde

Umetničko delo, skulpturu „Odande dovde“, delo vajara Ričarda Dikona iz Velike Britanije i Mrđana Bajića iz Srbije. Ovo delo savremene umetnosti koje ima višestruku simboliku i predstavlja jedinstven spoj različitih kultura i generacija, beogradsku pasarelu između Savskog keja i Kalemegdana krasi već punih pet godina.