mobile_menu_bg-1 header_menu_bg_v3

Naslovna Gradimo bolji svet Deda Mrazovi pomoćnici

projekat

Deda Mrazovi pomoćnici

Deda Mrazovi pomoćnici predstavljaju dugogodišnju humanitarnu akciju naših zaposlenih, kojom već punih 10 godina pružaju pomoć i podršku socijalno ugroženim porodicama, ali i šire radost i vraćaju osmeh na lice mališanima tokom novogodišnjih praznika.

Humanitarnu akciju Deda Mrazovi pomoćnici otpočeli smo 2013. godine u okviru projekta Jačanje porodice pokrenutog od strane Dečijeg sela iz Sremske Kamenice u kojem smo uzeli učešće. Nakon prve godine, humanitarnu pomoć i pripremu novogodišnjih paketića naši zaposleni organizovali su i za mališane iz projekta Treći roditelj od 2016., dok je od 2018. godine Deda Mraz zajedno sa svojim pomoćnicima jedan od redovnih posetilaca mališana iz sela u okviru projekta Naše selo.

MIO_0131

Prilikom dodele paketića za mališane, upriličena je i novogodišnja predstava, pa su tako deca do sada imala prilike da pogledaju predstave ,,Šalalalabajka’’ (2015), ,,Čarobni kolač’’ (2016), ,,Lepotica i zver’’ pozorišta Madlenianum u Beogradu (2017), ,,Novogodišnji slučaj čarobnice Lili’’ pozorišta ,,Zoran Radmilović’’ iz Zaječara (2018), kao i specijalno prilagođene novogodišnje predstave (2022).

MIO_0136

Od samog početka realizacije, ova humanitarna aktivnost obuhvatila je kolege iz svih kompanija članica a njihov broj do danas meri se u nekoliko stotina. Podrška humanitarnoj akciji pružena je i organizaciono od strane naših kompanija članica – Delta Motorsa i DTS-a, koji obezbeđuju siguran prevoz Deda Mraza i paketića do njihovih odredišta.

02 MIO_0099