mobile_menu_bg-1 header_menu_bg_v3

Naslovna Gradimo bolji svet Naše selo

projekat

Naše selo

Poseti sajt

Naše selo je projekat obnove i modernizacije sela u Srbiji koji ima misiju podizanja kvaliteta života u ruralnim područjima i povratak mladih na selo.

Pomažemo meštanima odabranih sela da značajno unaprede nivo poljoprivredne proizvodnje, kao i društvenog i kulturnog života u svom mestu i da ih dovedu na nivo kakav imaju sela u razvijenim delovima Evrope.

Projekat Naše selo započeli smo 2018. godine. Tokom 5 godina realizacije, kroz projekat smo obuhvatili 3 sela i preko 100 poljoprivrednih gazdinstava. Cilj projekta je osnaživanje mladih poljoprivrednih proizvođača kroz prenošenje znanja o modernoj poljoprivredi i podršku u njegovoj primeni. Učesnici u projektu dobijaju i povoljna sredstva za investiranje u vidu kredita koje odobrava Erste Banka, partner na projektu, a za koje Delta Agrar plaća kamatu.

U svom prvom ciklusu, projekat se uspešno realizovao u dva sela nadomak Zaječara, Dubočane i Mala Jasikova gde je obuhvaćeno preko 60 gazdinstava. Od 2022. godine, deo projekta je i Bačko Novo Selo u Vojvodini sa preko 650 meštana i 50 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava koja su se uključila u projekat.

Poseti sajt

Od početka realizacije projekta do danas:

Pružili smo finansijsku i edukativnu podršku za 110 poljoprivrednih gazdinstava

Renovirali smo 2 seoske škole, prostorije za edukacije i seoske ambulante

Održali smo 9 pozorišnih predstava – 6 za decu i 3 za odrasle